3 vragen over een huurauto beantwoord

Een auto huren is voor velen iets dat vooral veel vragen oproept. Het is natuurlijk heel comfortabel om met een huurauto op pad te gaan, maar vaak gaat er wel wat uitzoek bij te pas. Dingen als verzekeringen moeten geregeld worden, en dan zit er ook nog een groot verschil in de aanbieders. Bij auto huren Amsterdam West huur heb je een groot aanbod door het hele land en kan je altijd wel een geschikte auto vinden. Maar dan ben je er dus nog niet. Veel gestelde vragen worden daarom in dit artikel beantwoord.

Kan ik een auto huren voor een langere termijn?

Bij de meeste aanbieders kan dit gewoon! We spreken in dat geval vaak niet van huren maar van short lease. De prijs per dag wordt dan minder naarmate de huurperiode langer is. De grens tussen een korte en lange huurperiode ligt over het algemeen rond de 28 dagen.

Wie mogen er in een huurauto rijden?

Verhuurders hanteren vaak een aantal voorwaarden voor wie er in een huurauto mag rijden. Hieronder valt vrijwel altijd een minimumleeftijd, welke verschilt per aanbieder. Soms is dit vanaf 20 jaar, soms vanaf 25 jaar en soms wordt er een aantal jaar aan rij ervaring verwacht. Verder is in de regel alleen de huurder bevoegd om de auto te besturen. Dit heeft te maken met de verzekering van de auto. Mocht je toch meerdere bestuurders willen voor de auto, bespreek dit dan vooraf. Vaak betaal je per extra bestuurder een extra toelage.

Kan ik de auto op een andere plek inleveren?

In sommige gevallen kan dit, maar betaal je hier vaak wel wat extra’s voor. Zo kan je je auto bijvoorbeeld huren in Amsterdam, en hem aan het einde van de huurperiode weer inleveren bij auto huren Rotterdam West. Handig voor als je bijvoorbeeld een auto nodig hebt voor een verhuizing.

Mag ik een onbeperkt aantal kilometers rijden?

Meestal wel. Maar lang niet altijd. Goed dus als je een langere afstand wil afleggen om dit voor te leggen aan de verhuurder. Hetzelfde geldt voor als je plannen hebt om naar het buitenland te gaan met de auto.