Essentiële items voor alledaagse trips met een huurauto

Of je nu boodschappen gaat doen, de kinderen naar school brengt of een dagje uit gaat met vrienden, een auto huren met het Avis abonnement kan je de flexibiliteit en het comfort bieden die je nodig hebt. Om je rit soepel en plezierig te laten verlopen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Lees in deze blog welke items onmisbaar zijn in je huurauto.

 

Noodzakelijke benodigdheden

Zorg ervoor dat je altijd water, snacks en basisbenodigdheden zoals EHBO-middelen in de auto hebt. Zo ben je voorbereid op onverwachte situaties en ongevallen. Neem ook een extra fles water mee voor het geval je in de file staat.

 

Veiligheidsartikelen

Een gevaren driehoek, veiligheidshesje en startkabels zijn altijd handig. Met die hulpmiddelen kun je anderen waarschuwen en ben je in geval van pech of een ongeval goed voorbereid.  Vergeet ook niet om je mobiele telefoon opgeladen te hebben, zodat je eventueel hulp kunt inschakelen.

 

Comfortartikelen

Afhankelijk van de lengte van je rit, wil je misschien wat extra comfortartikelen meenemen, zoals kussens en dekens. De autogordelkussen een handige uitvinding voor zowel jong als oud. Daarmee kun je comfortabel uitrusten als je tijdens de reis een dutje wilt doen.

Navigatie

De weg kwijtraken kan iedereen overkomen. Neem altijd een navigatiesysteem mee, of dat nu een ouderwetse kaart is of een app op je smartphone. Hierdoor kun je de snelste route vinden en stressvrij reizen.

 

Entertainment

Als je wat langere ritten maakt, is het altijd fijn om te genieten van entertainment zoals muziek, podcasts of audioboeken. Zo verveel je je niet onderweg en kun je ontspannen aankomen op je bestemming. Maak ook een afspeellijst met je favoriete muziek om de rit nog leuker te maken.

 

Extra tips:

  • Let op de bandenspanning: Controleer of de bandenspanning van je huurauto correct is. Hiermee bespaar je brandstof en rijdt je veiliger.
  • Wees voorbereid op het weer: Kijk even naar de weersverwachting voordat je op pad gaat en pas je kleding hierop aan.
  • Heb je nu een auto nodig? Sluit het Avis abonnement af en profiteer direct van één van de beschikbare auto’s.