Leasen is het nieuwe kopen

Het huren van een auto is het nieuwe kopen, steeds meer mensen doen het. Leasen brengt ten opzichte van kopen ook vele voordelen met zich mee en het is dus ook volkomen logisch dat het in zijn populariteit stijgt.

Kopen vs Leasen
Zoals al benoemd, brengt leasen ten opzichte van kopen enkele voordelen met zich mee. Zo is het natuurlijk ideaal dat je van te voren al weet wat je maandelijks kwijt bent aan kosten. Er wordt namelijk een vast bedrag per maand afgesproken, waar ook de reparatie en onderhoudskosten bij in zitten. Wanneer voor short lease kiest, heb je als extra voordeel dat het opgestelde contract maandelijks opzegbaar is! Als je dus zin hebt om elke twee maanden een andere auto te rijden dan kan dat gewoon! Toch moet je bij elke soort lease van te voren wel al bepalen hoeveel kilometers je denkt te gaan rijden. Wanneer het aantal afgesproken kilometers overschreden wordt, zijn deze kosten wel voor je eigen rekening.

Wat dat betreft brengt het kopen van een auto toch wel één groot voordeel met zich mee, namelijk dat je de gebruiksduur volledig zelf kan bepalen en je zoveel kilometers mag maken als je zelf wilt. Je zit niet gebonden aan een externe partij en bent compleet eigen baas over je auto. Daar komt dan wel weer bij dat je bij een auto kopen dus altijd voor onverwachtse kosten kan komen te staan. Daarbij is de aanschaf van een auto wel meteen in één keer een groot bedrag, wat sommige mensen ook niet fijn vinden.

The perfect match
Voor iedere leaser is er natuurlijk een perfecte auto, maar welke is nou het meest geschikt voor jou?
Hieronder enkele modellen die je zou kunnen leasen:

Klein maar fijn
De kleinere modellen, zoals de Renault Twingo, de Citroën C1, Peugot 107 & de Toyota Aygo, zijn ideaal voor het stadsleven en mensen die net hun rijbewijs hebben gehaald. Omdat de auto’s zo klein zijn, kunnen ze gemakkelijk geparkeerd worden en zijn ze bovendien vrij goedkoop wanneer je kijkt naar wegenbelasting, autoverzekering en benzinekosten.

Happy family stationwagens
Voor het echte gezinsleven heb je natuurlijk ook een mooie grote auto nodig, zodat de hele happy family erin past. Deze auto’s zijn ideaal voor shortlease aangezien deze auto’s vrij duur zijn vaak om te kopen. Enkele modellen die je zou kunnen leasen zijn bijvoorbeeld de Opel Astra, Skoda Fabia & de Renault Clio.