Waar moet je aan denken bij het huren van een trouwauto oldtimer?

Een oldtimer als trouwauto is iets heel moois. Het kan veel emotionele waarde hebben voor een van jullie of misschien vinden jullie het wel gewoon heel mooi, begrijpelijk. Er komt wel meer bij kijken dan bij een normale trouwauto omdat het risico bij een oude auto hoger ligt. In dit blog zal ik je een paar dingen vertellen waar je rekening mee kan houden bij het huren van een oldtimer als trouwauto.

Kies de juiste auto

Op het gebied van oldtimers heb je heel veel opties. Het is belangrijk dat je kijkt naar wat voor jou goed is. Misschien heeft je partner wel een hele sterke voorkeur naar een bepaald type oldtimer trouwauto of misschien moet de auto wel aan een paar dingen voldoen, bijvoorbeeld dat er meerdere mensen in moeten kunnen. Overleg dit goed samen.

Kies de juiste verhuurder

Er zijn veel autoverhuurders die je zou kunnen aanspreken voor het huren van een trouwauto (Volvo trouwauto). De keuze hierin is ontzettend belangrijk en dit moet je dus ook goed uitzoeken. Kijk naar de voorwaarden van de verhuurder en met name: wat als de auto het niet meer doet. Bij een oldtimer heb je namelijk meer risico dan met een normale auto. Dit omdat de auto een stuk ouder is en bepaalde onderdelen gewoon flink verouderd zijn. Daarnaast is het ook verouderde techniek wat ervoor kan zorgen dat er problemen ontstaan. Overleg dus goed met de verhuurder wat er gebeurt als de auto stil komt te staan.

Kies de juiste chauffeur

De chauffeur van de trouwauto is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Je kan ervoor kiezen om zelf te rijden maar toch kiezen veel mensen voor een chauffeur. Sommige verhuurders bieden dit aan tegen extra kosten, daarnaast heb je ook bedrijven die los chauffeurs diensten aanbieden. Je kan er ook voor kiezen om een familielid te laten rijden. Dit is natuurlijk erg leuk.