Wat is mijn schadeauto nog waard?

Het bepalen van de waarde van een auto gaat er vrij eenvoudig aan toe. Met behulp van het kenteken, kan namelijk de dagwaarde worden berekend (gaat lekker automatisch) en kan je ook op de vele verkoopsites een idee krijgen van de marktprijs van zo een auto. Ingewikkelder wordt het echter wanneer er sprake is van schade. Daar is er geen eenvoudige berekeningsmethode voor omdat alles nu eenmaal afhangt van de aard van zo een schade.

Haal er daarom wat hulp bij

Auto met schade waardebepaling alleen doen is er dus niet bij en is jouw beste partner in zo een geval een herstelbedrijf. Die zal in een offerte alles keurig uitgewerkt hebben en wordt de prijs van elke component weergegeven. Denk bijvoorbeeld aan alle onderdelen welke er aangeschaft moeten worden en zeker ook het maakloon. Met zo een offerte in handen kan je met gebruikmaking van de dagwaarde het verschil berekenen. Voor de dagwaarde berekening heb je alleen maar het kenteken nodig en is het verschil tussen de dagwaarde en de herstelkosten een goede indicatie van de restwaarde.
Vrij eenvoudig klaar te spelen dus, maar wordt het gecompliceerder wanneer de auto niet meer in een rijkklare staat bevindt of een WOK status gekregen heeft. In zulke gevallen zal de beoordeling van de waarde niet in een garage plaats kunnen vinden en komt er vaak een taxateur aan te pas. Ook die zal met een uitgebreid taxatierapport uitkomen en kan er aan de hand daarvan een besluit genomen worden.